DOMETIC ПУСКА НА ПАЗАРА CAM1000

ИНТЕЛИГЕНТНА КАМЕРА ЗА КОНТРОЛ НА СЛЯПАТА ЗОНА НА ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО

Dometic пуска нова интелигентна система за асистиране при завой, за да подкрепи борбата с фаталните инциденти причинени заради попадане на хора в сляпата зона на превозното средство. Новата камера за следенето на сляпата зона - Dometic CAM1000, надеждно различава пешеходците и велосипедистите от стационарни обекти като стълба на светофара. Системата напълно отговаря на новите законови изисквания в Германия.

Категория
Body

Броят на велосипедистите, пострадали или загинали по пътищата заради инциденти, свързани със сляпата зона на превозното средство, непрекъснато нараства. За да се намали тази тревожна тенденция, германските власти, предефинираха техническите изисквания за превозните средства и стартираха нова насърчителна програма за допълнително оборудване, което да подпомага водачите.

За да подкрепи подобни инициативи, които спасяват животи по пътищата, Dometic разработи интелигентна и лесна за инсталиране система, която да асистира шофьорите на търговските превозни средства и същевременно да отговори на новите законови изисквания.

Новата камера за контрол на сляпата зона Dometic CAM1000, е проектирана така, че бързо да привлече вниманието на водача, който така или иначе вече е претоварен с множество аларми и предупредителни сигнали от контролното табло на превозното средство.

Работи с вграден ИИ

За да не се игнорира от водачи, интелигентната система CAM1000 предупреждава само в случаи, когато наистина има реална опасност. Камерата за асистиране при завой, надеждно отличава колоездачите и пешеходците от неподвижни предмети като стълбове за улочно осветление и светофари, използвайки интелигентен софтуер за обработка на изображения. Това минимизира риска от фалшиви аларми. Когато системата алармира, водачът знае, че наистина има опасност от инцидент в сляпата зона.

Замислен като универсално решение, CAM1000 може да се използва в почти всяко търговско превозно средство и идеално работи с новото поколение монитори на Dometic. Вградените инфрачервени светодиоди гарантират добро качество на изображението, дори през нощта.

Безпроблемен монтаж

Dometic направи много иновации в инсталацията на CAM1000. За разлика от много системи на пазара, инсталирането на CAM1000 изисква малко време и усилия. Всички компоненти (включително GPS сензора, инфрачервените светодиоди и контролното табло) са интегрирани в компактния корпус на камерата. Необходимо е само да бъде свързано към захранването и няма нужда да се намесвате в нито една от системи на превозното средство, както и няма нужда от многократно калибриране.

Марките за разстояние, които се показават на монитора, улесняват подравняването на камерата по време на стартирането. В повечето случаи наличните монитори могат да бъдат използвани.


Dometic CAM1000 покрива всички законови регулации

Dometic CAM1000 е налична за потребителите от февруари 2020 г.