ИНТЕЛИГЕНТНА КАМЕРА ЗА КОНТРОЛ НА СЛЯПАТА ЗОНА НА ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО

DOMETIC CAM1000 - Системата напълно отговаря на новите законови изисквания в Германия.

Категория
Body

Dometic предлага нова интелигентна система за асистиране при завой, за да подкрепи борбата с фаталните инциденти причинени заради попадане на хора в сляпата зона на превозното средство. Новата камера за следенето на сляпата зона - Dometic CAM1000, надеждно различава пешеходците и велосипедистите от стационарни обекти като стълба на светофара.

Има значителен брой пътни произшествия с по-големи превозни средства, при които водачите им не подозират за присъствието, в непосредствена близост до тях, на други участници в движението.

Често тези произшествия са свързани с промяна на посоката на движение на кръстовища, пътни възли и кръстовища с кръгово движение, когато водачите не забелязват други участници в движението, намиращи се в „сляпата зона“. Слепите зони са области около превозното средство, които не могат да бъдат виждани от водача, било пряко през стъклата или при непряко, с използване на огледалата или други устройства.

Слепите зони са значителен фактор при произшествия с тежкотоварни автомобили и уязвими участници в движението като мотоциклетисти, велосипедисти и пешеходци.

За да се намали тази тревожна тенденция, германските власти, предефинираха техническите изисквания за превозните средства и стартираха нова насърчителна програма за допълнително оборудване, което да подпомага водачите.

За да подкрепи подобни инициативи, които спасяват животи по пътищата, Dometic разработи интелигентна и лесна за инсталиране система, която да асистира шофьорите на търговските превозни средства и същевременно да отговори на новите законови изисквания.

Dometic CAM1000 покрива всички законови регулации

Новата камера за контрол на сляпата зона Dometic CAM1000, е проектирана така, че бързо да привлече вниманието на водача, който така или иначе вече е претоварен с множество аларми и предупредителни сигнали от контролното табло на превозното средство.

За да не се игнорира от водачи, интелигентната система CAM1000 предупреждава само в случаи, когато наистина има реална опасност. Камерата за асистиране при завой, надеждно отличава колоездачите и пешеходците от неподвижни предмети като стълбове за улично осветление и светофари, използвайки интелигентен софтуер за обработка на изображения. Това минимизира риска от фалшиви аларми. Когато системата алармира, водачът знае, че наистина има опасност от инцидент в сляпата зона.

Замислен като универсално решение, CAM1000 може да се използва в почти всяко търговско превозно средство и идеално работи с новото поколение монитори на Dometic. Вградените инфрачервени светодиоди гарантират добро качество на изображението, дори през нощта.

Безпроблемен монтаж

Dometic приложи много иновации в инсталацията на CAM1000. За разлика от много системи на пазара, инсталирането на CAM1000 изисква малко време и усилия. Всички компоненти (включително GPS сензора, инфрачервените светодиоди и контролното табло) са интегрирани в компактния корпус на камерата.

Необходимо е само да бъде свързано към захранването и няма нужда да се намесвате в нито една от системи на превозното средство, както и няма нужда от многократно калибриране.

Маркерите за разстояние, които се показват на монитора, улесняват подравняването на камерата по време на стартирането.

В повечето случаи наличните монитори могат да бъдат използвани.