ПЕРСОНАЛИЗИРАНО РЕШЕНИЕ BLUE.MAXX ЗА MAN

НОВО НИВО НА ФИЛТРАЦИЯ ДИЗЕЛОВОТО ГОРИВО ЗА ТЪРГОВСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

За своя клиент MAN Truck & Bus, Hengst използва модулната система Blue.maxx за филтрация дизеловото гориво, като основа за разработване на персонализирано решение: Система за централизирано филтриране на горивото (FSC).

Категория
Body

„Новата“ FSC е петстепенна система за филтриране, с  воден сепартор предназначен да работи през целия и живот. Отделните степени са оптимално интегрирани в предварителния филтър и основния филтър. Особеността на това персонализирано приложение е смесителният клапан. При ниски температури (по време на зимна експлоатация) топлото дизелово гориво от обратния поток на горивната система, се смесва със студеното дизелово гориво от резервоара. Това предотвратява задръстването на филтърната медия от парафинови кристали. Системата гарантира надеждната работа и през преходните периоди.

Това опростява работата на системата и прави възможно елиминирането на електрическия нагревател в предварителния филтър при стандартните системи.

FSC първо ще бъде инсталиран в новата серия двигатели D15 на MAN. Новият двигател D15 за TGS и TGX според стандарта Euro 6d се предлага с компактен девет литров работен обем.

При следпродажбеното обслужване, филтърните вложки, ще бъдат налични от април под типовото обозначение E464KP01 D418 (основен филтър) и E465KP D445 (пре-филтър).

Информация за системата Blue.maxx:

Съвременните дизелови двигатели поставят високи изисквания към чистотата на дизеловото гориво. Разликите в качествата на горивото по света налагат ефективно почистване, с модерни концепции за филтриране на горивото. Ето защо Hengst разработи Blue.maxx - иновативна система за филтриране на гориво, при която предварителния филтър и основният филтър, вече не се разглеждат отделно. Вместо това те формират добре координирана цялостна система, която комбинира единични компоненти, въз основа на изискванията на клиента. С до пет етапа на филтриране се постигат значително по-добри резултати по отношение на филтрацията на замърсители, отделянето на вода и диференциалното налягане, комбинация, която осигурява оптимален живот на филтъра, като същевременно се намалява пространството, необходимо за монтаж.

Hengst: Лидер във филтрацията

Hengst SE доставя продукти, системи и концепции за всички аспекти на филтрацията и управлението на флуидите - от разработката и проектирането до високотехнологичното производство. Компанията е партньор при развитието и доставчик на OEM за международната автомобилна и двигателна индустрия. Съвременните концепции за филтрация от Hengst са широко използвани в много други сектори - от селското стопанство до морските приложения, от почистващите устройства до електрическите инструменти. Клиентите ни, по целия свят ценят експертизата, качеството на марката, нивото на обслужване.

Умната алтернатива за следпродажбения пазар

Признат в световен мащаб като специалист по филтрация, Hengst съчетава качеството на продукта, което е равностойно на продуктите запървоначално вграждане OE,  с отличното обслужване - съобразено със специфичните нужди на пазара за следпродажбено обслужване.

Уникалното съотношение качество-цена, наличност и личното отношение към партньорите определят Hengst като „Умната алтернатива“. Компанията доставя за независимия пазар (IAM) пълната гама от филтри за масовите видове двигатели. Повече от 2700 филтриращи продукти за леки автомобили, търговски превозни средства, комунални превозни средства, селскостопански и строителни машини, както и за морски приложения, Hengst отговаря на най-разнообразните нужди - Маслени филтри, горивни филтри, въздушни филтри, филтри за кабина, филтри за скоростни кутии, филтри за хидравлика, както специални персонализирани решения.

Hengst допринася за успеха на своите партньори по целия свят, с качеството на марката и ориентацията си към потребителите.

Hengst е „Умната алтернатива“ за независимия пазара.