ЗА ДА БЪДЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ ИЛИ ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ФАЛШИВИТЕ СПИРАЧКИ

Категория
Body

Тъй като продажбата на фалшиви части спирачната система е истински проблем в автомобилната индустрия, отговорността, която дистрибуторите и автосервизите носят при продажбата и монтажа на реномирани продукти, никога не е била по-голяма. В тази статия глобалният лидер в спирачните технологията , TMD Friction, изследва как дистрибуторите и автосервизите могат да различават неистински продукти, как фалшивите спирачни продукти  се представят при теста R90 и каква информация специалистите в автомобилната индустрия трябва да споделят със своите клиентите.

Безопасността е една от най-важните цели, които сервиза трябва да имат при избора на доставчик.

Важно е да знаете – при тестовете, които TMD Friction провежда със заловените партиди фалшиви спирачни продукти, се отбеляза много ниско ниво на спирачна ефективност, спрямо работната температура и скоростта, което води до много по-дълъг спирачен път.

Материала, от който се произвеждат фалшивите спирачни накладки обикновено има ниска гъвкавост, т.е. е много твърд, реагира много агресивно към спирачните дискове, което води до прегряване, напукване и/или преждевременно износване.

При тестовете на фалшивите спирачни дискове, те показваха много бързо износване до минималната дебилна и/или се предизвикваше повреда само след 110 пъти използване на спирачката.

Трагичното е, не че фалшивите продукти могат да причинят технически проблем или финансова загуба, най-лошият сценарий е, че по-некачествените части водят до пълна повреда на спирачките, излагайки на риск живота на всички участници в пътното движение.

Първото нещо, което сервиза трябва да направи, е да работи само с надеждни доставчици. Въпреки че изкушаващо, трябва много да внимавате, когато купувате автомобилни части от непознати доставчици от интернет, тъй като е невероятно трудно да се гарантира тяхната автентичност. Явен признак за неоригинални части са много ниските цени. Маркови продукти, винаги могат да се намерят онлайн за доста по-ниски цени. Замислете се, дали не бихте станали жертва на измама и дали по-евтините накладки не са фалшиви и могат да доведат до тежки последици, ако бъдат закупени и инсталирани на превозно средство. За да избегне фалшифицирането, всички продукти на TMD Friction се продават в защитени опаковки, с холограмен печат, което е гаранция за качество и произход. Също така, TMD Friction подпомага регулаторните и митническите органи на ЕС, при идентифицирането на фалшиви стоки, които използват същите канали за доставка. Освен това TMD Friction, продължава да работи в тясно сътрудничество с дилърската си мрежа и независимите сервизни вериги, за да осигури сигурен канал за дистрибуция на качествени части по спирачната система.

С общи усилия можем да гарантираме, че фалшивите продукти няма да навлизат на пазара и безопасността на всички, ще е защитена. Ползването на продукти, с гарантирани качествени характеристики и доказан произход,, е нещо на което автосервизите, могат да се доверят при покупка на продуктите на TMD Friction.

Тестът за ефективност на спирачките ECE R90 е отличен пример.

Този тест за производителността на спирачни продукти предназначени за вторичния пазар, при който допускат минимални отклонения спрямо OE продукти, за да бъде допуснат до продукта до пазара.

Продуктите на TMD Friction следпродажбено обслужване, които се предлагат под търговска марка TEXTAR се представят изключително добре на теста ECE R90.

TMD Friction гарантира, че предлага на вторичния пазар, продукти с качество на оригиналното вграждане.