НАМАЛЯВАНЕ НА РАЗХОДИТЕ ЧРЕЗ МОНИТОРИНГ НА НАЛЯГАНЕТО В ГУМИТЕ НОВ КОМПЛЕКТ SAF TIRE PILOT ОТ SAF-HOLLAND

SAF TIRE PILOT, е автоматичната система за напомпване на гуми от SAF-HOLLAND за ремаркета и полуремаркета, непрекъснато следи налягането в гумите на ремаркето и автоматично го повишава до предварително зададеното ниво, когато е необходимо. Новия комплект сега улеснява подмяната на  вече инсталиран SAF TIRE PILOT.

Категория
Body

Непрекъснатото наблюдение и постоянно поддържане на налягането в гумите намалява износването на гумите на ремаркето и намалява разхода на гориво. Системата за контрол на налягането SAF TIRE PILOT се предлага за полуремаркета с неупрвляеми оси и управляеми оси, като облекчава водачите и мениджърите на автопарка.

SAF TIRE PILOT, поддържа налягането на гумите оптимално по всяко едно време- ако налягането спадне с 0,2 бара или повече, системата автоматично увеличава/ уеднаквява налягането до зададеното ниво. Ако изпускането е много голямо, се включва предупредителна лампа, която предупреждава водача. Системата сама генерира необходимата за работата си електроенергия независимо, така че няма нужда тя да се свързва към бордовата електрическа система.

Системата, надеждно поддържа минималното налягане от 9,1 бара, дори при повреда на гумата от пробиване, позволява на водача да стигнат безопасно до местоназначението си или до най-близкия сервиз.

Прецизно наблюдение

Ниското налягане в гумите е причината за 85 % от пълното унищожаване на гумите. SAF TIRE PILOT реагира веднага щом налягането се отклони с 0,2 бара и следователно е по-точна от другите налични в търговската мрежа системи за наблюдение. „Нашата система за наблюдение и напомпване е прост и ефективен начин за намаляване на експлоатационните разходи за автопарка и предотвратяване на повреда на гумите. Наблюдението на налягането в гумите има положително въздействие върху експлоатационния живот на гумите, като същевременно намалява разхода на гориво. Това спестява време и значително намалява престоя на ремаркето в сервиза“, обяснява Маркус Прьослер, ръководител на отдел за управление на продуктите за вторичния пазар в SAF-HOLLAND.

Лесна подмяна

Използването на SAF TIRE PILOT е хубаво да се обмисли при конфигурацията на превозното средство. В този случай осите, ще бъдат фабрично оборудвани. Ако имате стари ремаркета и полуремаркета оборудвани със системата за контрол на налягането, може да я модернизирате много лесно със специалния ретрофит комплект. Всеки сервиз да ви монтира или ремонтира асистиращата система за гумите.

Редуциране на оперативните разходи

Онлайн калкулаторът / http://tirepilot.safholland.com / показва разходите за гориво и гуми, които могат да бъдат спестени като се използва автоматичната напомпваща система.

Просто въведете необходимите детайли за характеристиките на ремаркето и годишните разходи за гуми във формуляра и ще получите общ преглед на потенциалните годишни спестявания. Инструментът също предоставя информацията за това кога инсталацията на контролната система, ще ви си изплати и ще започне да генерира възвръщаемост за всяко превозно средство в автопарка. SAF TIRE PILOT, ще ви помогне да спестявате до 1 100 € на 100 000 км.