ДИАГНОСТИЧНО ОБОРУДВАНЕ! НЕОБХОДИМОСТ ЛИ Е ТО В СЪВРЕМЕННИЯ СЕРВИЗ ЗА ТЕЖКА ТЕХНИКА?

НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРИЖА ВИНАГИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ БЕЗОПАСНОСТТА

По темата на броя разговаряме и с Ласло Бак - технически специалист следпродажбено обслужване в HALDEX

Сервизните решения за диагностика, предоставят най-усъвършенстваните и интелигентни високотехнологични инструменти, софтуер и услуги, за да можете да диагностицирате, преоборудвате, поддържате и ремонтирате ефективно всякакви търговски превозни средства.

Тъй като темата е много интересна, не само за специализираните сервизи, но и за голяма част от транспортните компании, които разполагат със собствени сервизни бази. И тъй като, все пак става въпрос за дългосрочна инвестиция, в настоящата статия, ще се опитаме да обхванем различните аспекти, на работата с диагностичното оборудване. Целта е, да дадем възможност на българските професионалисти в тежкия сегмент, да направя информиран избор.

Разговаряме с колеги от водещите производители на диагностично оборудване, предназначено за работа с тежко товарни превозни средства, ремаркета, строителна селскостопанска техника.

Body

- Възможно ли е да се обслужват модерни търговски превозни средства и ремаркета без диагностични устройства и оборудване?

До известна степен е възможно. Не всяко сервизно действие изисква диагностично оборудване (напр. Смяна на спирачни накладки). Веднага щом се включи EBS системата обаче, няма друга възможност освен наличието на подходящи диагностични инструменти. Ако трябва да се промени EB +, например.

- Какви са предимствата за сервиза, ако се използва диагностично оборудване?

Сервизите могат да предложат цялостно обслужване на клиентите. Използването на диагностични инструменти често спестява време, тъй като води механиката и дава подсказки къде да се търси проблема.

Диагностичните инструменти позволяват на сервизния специалист да променя EB + системите и да копира конфигурационния файл, за да спестят време.

След като ремонтът приключи успешно, сервиза разполага с доказателство за това, с EOLT (End of line test) отчет.

- Какви са рисковете от използването на нелицензирано диагностично оборудване и кракнат софтуер?

Най-голямата грижа винаги трябва да бъде безопасността. С нелицензиран софтуер и хардуер EB + може потенциално да се повреди и да се повлияе на спирането на ремаркето.

В допълнение, гаранцията и правилното функциониране на продукта също могат да бъдат засегнати, ако нелицензираното оборудване причини някаква повреда или вреда.

- Предлагате ли обучение за работа с диагностично оборудване? Ако не сме преминали такова обучение, ще можем ли да използваме пълния потенциал на оборудването?

Ние предлагаме професионални EB + обучения (в този труден период, онлайн) за сервизи и OE клиенти.

За да можете да се възползвате напълно от всички функционалности на диагностичното оборудване, обучението е силно препоръчително.

Ние не продаваме диагностичните модули HALDEX на сервизи без сертификат. Софтуерът е безплатен, и може свободно да бъде изтеглен на Haldex.com

За всякакви въпроси свързани с диагностично оборудване, диагностичен софтуер и технически обучения, може да се свържете с колегата Ласло Бак:

Мобилен:    +36 70 370 6752

E-mail:     laszlo.bak@haldex.com