КАКЪВ ТИП ПАРКИНГ ОХЛАДИТЕЛ МИ ТРЯБВА?

Позната картина в зоните за паркиране: по време на периодите за почивка, шофьори на камиони оставят двигателя да работи с часове, за да използват климатика на камиона или да презаредят акумулаторите си.

Категория
Body

Това е лошо за околната среда, а в някои европейски държави е незаконно. По този начин тонове гориво се изразходват и операторите на автопарка плащат скъпо за това, плюс амортизацията на двигателя. Паркинг охладителят намалява оперативните разходи. Също толкова важен е и фактът, че подходящите условия за почивка в кабината, подобряват безопасността на работа и по този начин гарантира, че водачът и товара пристигат здрави.

ИЗБЕРЕТЕ МОДЕЛ НА ПАРКИНГ ОХЛАДИТЕЛ, КОЙТО ПАСВА НА ВАШИЯ КАМИОН И ВАШИЯ РАБОТЕН ДЕН

CoolAir compressor parking coolers have been around for over 15 years to improve working conditions, safety and cost efficiency in the European utility vehicle industry. Powerful and efficient like no other, they offer unique benefits for truck drivers, installers and fleet operators. Vehicle-specific mounting accessories available for all common truck models make for fast and easy installation with perfect results.

Компресорните паркинг охладители от серията CoolAir съществуват повече от 15 години, за да подобрят условията на работа, безопасността и ефективността на разходите в европейската индустрия за полезни превозни средства. Мощни и ефективни като никой друг, те предлагат уникални предимства за шофьорите на камиони и флийт мениджърите. Специфичните за превозното средство аксесоари за монтаж, налични за всички популярни модели камиони, осигуряват бърз и лесен монтаж с перфектни резултати.

Компактни решения: Настоящата гама Dometic CoolAir включва таванни климатици (RT 780 и RTX 1000/2000), интегриращи всички компоненти в компактен корпус. Компактния дизайн, осигурява бърз монтаж и минимум поддръжка - няма нужда дори да се пълни с хладилен агент.

Сплит системи: сплит решенията, се използват там, където условия на монтаж са специфични, като високи кабини (Renault T High) или кабини със спойлер (MAN TG3) или изобщо без възможност за монтаж на покрива (Volvo FH). CoolAir SPX1200 сплит паркинг охладител, ще спаси ситуацията. При този паркинг климатик компресорният блок и изпарителният блок се монтират отделно: компресорният блок винаги е от външната страна, на задната стена на кабината, изпарителния блок може да се монтира на покрива или от вътрешната страна на задната стена на кабината, в зависимост от типа на превозното средство.

Инверторна технология – RTX/SPX, са новото поколение паркинг охладители за камиони

Благодарение на инверторната технология, паркинг охладителите RTX/SPX работят по-дълго, по-тихо и по-икономично, дори при високи температури на околната среда (до 52°C). RTX/SPX гарантират перфектна функционалност, дори при екстремни условия.

Имайте това предвид, когато сравнявате тяхното представяне с конкуретни продукти!

ЕТО КАКВО COOLAIR RTX МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЗА ШОФЬОРИТЕ НА КАМИОННИ

  • Паркинг охладителите CoolAir RTX/SPX разполагат с инверторен компресор с променлива скорост, който позволява отлично охлаждане, невероятно тиха работа и превъзходна енергийна ефективност
  • С време на работа до 12 часа.
  • Висок капацитет на охлаждане: 1200 вата или 2000 вата
  • Висока ефективност: консумация само 8 A в Еко режим.
  • Може да се монтира на мястото на покривния люк, с максимален наклон от 8°.
  • Съвместим с ADR

ЕТО ЗАЩО МОНТАЖНИЦИТЕ ИЗБИРАТ COOLAIR RTX:

  • Концепция за инсталиране на CoolAir: бърз и лесен монтаж – 100% чиста инсталация, когато се използват специфични за автомобила комплекти за монтаж
  • Модулни комплекти за монтаж на CoolAir
  • Елегантен дизайн: всички системи CoolAir пасват перфектно на превозното средство, отвътре и отвън.

Добре отпочиналите шофьори са по-концентрирани и е по-малко вероятно да участват в инциденти. Това е една от причините, законите за почивката на шофьорите на камиони да са толкова строги. ТЕСТОВЕТЕ ПОТВЪРЖДАВАТ НАЙ-ДОБРИТЕ ОЦЕНКИ ЗА RTX. Паркинг охладителите CoolAir RTX/SPX поддържат приятно и хладно в кабината, дори и при голяма жега. CoolAir RTX/SPX осигурява комфорт, дори при външни температури от 52 °C. CoolAir свобода на избор: модели климатици за камиони с различен капацитет, които да бъдат избрани за конкретни приложения; индивидуални решения за всички популярни модели камиони. Съвместим с ADR: не е необходимо преоборудване.

За повече подробности или въпроси: Моля, свържете се с вашия местен дистрибутор.

НАМАЛЕН РАЗХОД НА ГОРИВО

Двигателят на камиона, не работи през периодите на почивка

ПРИМЕРНО ИЗЧИСЛЕНИЕ

 

Цена на дизела

1.60 €

Камион работи на празен ход:

Ø 6 ч/ден

Средна употреба годишно:

100 дни

Разход на гориво на час

(при работа на празен ход) прибл.

3 – 4 л/ч

 

 

СПЕСТЕНО ГОРИВО

 

100 дни x 6 часа x 3.5 л/ч x 1.60 €/л

 = 3,360.00 €